top of page

Samanarvoinen elämäni -materiaalit avaa silmät

Samanarvoinen elämäni -näyttely ja materiaalit tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden laajentaa lasten ja nuorten ajattelua ja herättää mielenkiintoa eriarvoisuutta, ihmisoikeuksia ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta kohtaan. Näyttely voi rikastuttaa opettajien ja kasvattajien työtä ja tarjota uusia oppimismahdollisuuksia.


Näyttelypaikkakunnilla on mahdollista pitää myös oppitunteja, joilla käsitellään eriarvoisuutta ja sen vähentämistä. Samalla oppilaat tutustuvat valokuvanäyttelyyn. Koululuokilla on mahdollisuus kolmeen eri kokonaisuuteen:

  • A 45 minuuttia: näyttelyyn tutustuminen kirjastossa tai verkkosivuilla

  • B 45 minuuttia oppitunti omassa koulussa eriarvoisuudesta + 45 minuuttia näyttelyyn tutustuminen kirjastossa tai verkkosivuilla

  • C 45 minuuttia oppitunti koululla eriarvoisuudesta + 45 minuuttia näyttelyyn tutustuminen kirjastossa tai verkkosivuilla + 45 minuuttia oppitunti koululla, aiheena eriarvoisuus ja sen vähentäminen sekä mietitään kuvien aiheuttamia ajatuksia. Käytössä Samanarvoinen elämäni -oppimateriaalit

 

Tästä tekstistä voitte lukea, miten lappeenrantalaisen Kimpisen koulun oppilaat kokivat näyttelyn ja siihen liittyvät oppimateriaalit. Pidin heidän luokalleen näyttelyn lisäksi kaksi 45 minuuttia kestävää kokonaisuutta.

 

Näyttelyn keskiössä ovat GMB Akashin valokuvat, jotka välittävät syvällistä ymmärrystä ja kertovat tarinoita tavallisten bangladeshilaisten elämästä. Näiden valokuvien avulla voitte avata keskustelua eri kulttuureista ja elämäntavoista sekä herättää oppilaiden mielenkiintoa maailman monimuotoisuutta kohtaan.

Miksi Samanarvoinen elämäni -näyttely on tärkeä osa opetusta ja kasvatusta?

1.      Lisää tietoisuutta eriarvoisuudesta: Näyttely käsittelee yhteiskunnan reunamille jääviä ihmisiä, kuten koululaisia, lapsityöläisiä, vanhuksia ja kehitysvammaisia. Näiden ihmisten elämäntarinat voivat herättää oppilaiden empatiaa, ymmärrystä ja kriittistä ajattelua eriarvoisuuden suhteen.

2.      Tukee monialaista oppimista: Näyttely tarjoaa oppimateriaalivihkoja, joiden avulla voitte käsitellä eriarvoisuutta ja sen vähentämistä eri oppiaineiden yhteydessä. Näitä aiheita voi hyödyntää esimerkiksi uskonnon, elämänkatsomustiedon, ympäristöopin, maantiedon ja yhteiskuntaopin tunneilla.

3.      Inspiraatiota taiteen ja valokuvauksen opetukseen: GMB Akashin ammattitaitoisesti toteutetut valokuvat tarjoavat mahdollisuuden ihailla valokuvataiteen kauneutta ja voimaa. Näyttely voi inspiroida oppilaita valokuvaamiseen tai taiteen tekemiseen yleisesti.

4.      Kehittää maailmankansalaisuutta: Samanarvoinen elämäni -hanke pyrkii lisäämään tietoisuutta eriarvoisuudesta ja kehittyvissä maissa elävien ihmisten kokemuksista. Näyttely auttaa oppilaita laajentamaan ymmärrystään maailman epäoikeudenmukaisuuksista ja kehittymään vastuullisina ja osallistuvina kansalaisina.


Samanarvoinen elämäni -näyttelyyn ja hankkeeseen liittyvät materiaalit ovat saatavilla myös verkossa. Näitä materiaaleja voi hyödyntää eri oppiaineissa ja eri kielten oppitunneilla.

Kuvien ja tarinoiden tutustumisen jälkeen on mahdollisuus syventää ajattelua

 

Näyttelyn ja sen liittyvän materiaalin tavoitteena on tarjota opettajille työkaluja opetuksen rikastamiseen, tärkeiden aiheiden käsittelyyn ja oppilaiden kasvattamiseen vastuullisiksi maailmankansalaisiksi.

 




Comments


bottom of page